Weerzien
Door: Intwin
Blijf op de hoogte en volg Edwin en Inti
23 Juni 2005 | India, New Delhi
Maar goed, onze manager is een aimabele man dus waarom geen gebruik maken van zijn aangeboden diensten en eens kijken wat de toekomst in petto heeft. Na grondig onderzoek van de rechter pink, komt hij tot een opmerkelijke conclusie: "You work for the government." Spiritueel India scoort een vol punt. Even later komt hij tot de volgende constatering. "Je wordt tussen de 90 en 95 jaar maar uuuhh heb je weleens last van je darmen?" "I fart a lot in India, Sir". Hij schatert het uit van het lachen, Indiërs hebben gevoel voor humor. "Sir, you have a very good hand!" Materiële welstand ligt in het verschiet en wat te denken van drie vriendinnen en één vrouw? Inti vraagt voor de zekerheid even na of zij toch wel die ene vrouw is.
Na vier en een half jaar zijn we terug in New Delhi en het is letterlijk en figuurlijk een warm weerzien. Onze vorige reis begon in deze stad en het is heerlijk om weer terug te zijn. Voor het eerst in vijf maanden worden we overvallen door een enorm vakantiegevoel. De stad heeft in onze ogen een ander aanzien. De luchtverontreiniging is duidelijk afgenomen nu de bussen en ontelbare riksja's verplicht zijn overgestapt van diesel of gas. Delhi is zelfs in het trotse bezit van een metro. Pahar Ganj, de wijk die grenst aan het immense New Delhi Railway Station, is nog altijd een heerlijke chaos. Dit is India op z'n best, misschien wel de meest pluriforme en krankzinnige maatschappij van de wereld. Duizenden mensen krioelen door elkaar. Geschreeuw, vervormde muziek, kleurrijke kledij van de vrouwen maar ook die typische Indiaase geuren. Een melange van wierook, urine, kookluchten en de geur van rottend afval. De zintuigen worden gebombardeerd. Misschien is het helemaal niet zo raar dat westerlingen hier op tilt slaan en vluchten naar goeroes en ashrams. Na zes weken in het georganiseerde Iran gebivakkeerd te hebben, is het ook voor ons even omschakelen.
We maken gretig gebruik van de faciliteiten die de stad te bieden heeft: boekhandels, pinautomaten, Engelstalige televisie op de kamer, roof-top restaurants en de pakketendienst van het postkantoor. Uiterst behulpzame riksja-rijders brengen ons naar de ambassade wijk waar we in gestaag tempo visa bemachtigen voor de Centraal Aziatische Republieken. Ook zij lijken bevangen door de hitte. Geen gezeur om extra rupees en één chauffeur weigert zelfs een fooi!
De handlezer excuseert zich. Hij is nog maar net begonnen en kan onmogelijk zeggen of wij ooit nog eens naar India zullen terugkeren. Daar hebben we geen waarzegger voor nodig. Dit zal zeker niet ons laatste bezoek aan India zijn.
Afgelegde route:
Shiraz (Iran) - New Delhi (India) per vliegtuig via Bahrein en Oman
23 Juni 2005 - 14:01
Henk & Riet:
Of we er zelf bijzijn, heerlijk.
HenRi -
23 Juni 2005 - 19:51
Jos NZ:
Great you are enjoying being back in New Dehli and India in general, worth the wait.
Inti - I'd be worried too about the predictions, and hope the answer was affirmative. -
23 Juni 2005 - 21:33
DidiBart:
Geweldig mooie sfeertekening! Krijg ook zin in Indiase ervaringen. Bart heeft ooit hand laten lezen door waarzegster op de kermis: wordt 82 en trouwt blonde vrouw. Didi liet hand lezen op Pasar Malam: is creatief, zakelijk, serieus, heeft schrijversvork (?!) en kan niet tegen beperkingen.
[bart zegt: zo'n blonde vrouw wil je toch wel - maar ja, die beperkingen hè]
vraag: hebben jullie in Iran nog het wk-kwalificatiefeest meegemaakt? uniek voor Iran, stond hier breed in de krant.
groeten D,B -
24 Juni 2005 - 11:44
Neef Henk:
Die waarzegger heeft gelijk.
wij nugtertjes zijn best trouw, dus voor Inti geen zorgen, maar ja drie vriendinnen, ach daar praten wij nugtertjes niet over. want dat zou opschepperig lijken. -
25 Juni 2005 - 13:43
Jocelyn:
:-) XXX -
30 Juni 2005 - 20:56
Paulina:
Well, I can't read dutch but the photos are great,now I know what you look like -
01 Juli 2005 - 04:57
Willy Baynon:
Great to hear about your trip -
05 Juli 2005 - 13:32
Daniëlle En Bart:
Hoi Inti en Edwin, zo te lezen gaat alles goed met jullie. Nog bedankt voor de kaart, echt leuk! mogen jullie vaker doen.Hoe lang blijven jullie nou nog weg? Hier gaat alles goed. We hebben ongeveer drie weken terug een motor gekocht, een honda magna, een chopper.Lekker rondtouren! veel plezier in India. Groetjes Daniëlle en Bart.