Colin - Reisverslag uit Amman, Jordanië van Edwin en Inti - WaarBenJij.nu Colin - Reisverslag uit Amman, Jordanië van Edwin en Inti - WaarBenJij.nu

Colin

Door: Intwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin en Inti

06 Maart 2005 | Jordanië, Amman

Klein Colin is deze week 1 jaar geworden. Zijn peet-ouders, uw geliefde reizigersduo Intwin, bevond zich op zijn verjaardag in het Dana Nature Reserve in Jordanië. Graag wilden zij de felicitaties telefonisch overbrengen maar dat valt niet mee in een natuurreservaat......

Een aantal weken geleden kregen we al de gouden tip. Dana is het verborgen juweeltje van Jordanië. Moedertje Natuur heeft hier een prachtige speeltuin gecreëerd. Niet alleen voor de hyena's, wilde katten en vossen maar zeker ook voor de liefhebbers van een flinke wandeltocht. Ook wij hebben er weer wat kilootjes van af kunnen lopen.
Het gelijknamige 15e eeuwse stenen dorpje lijkt hoog tegen een klif te zijn aangeplakt. Dit is echt zo'n plekje waarvan je bij aankomst direct denkt: "wow, hier is het echt leuk!" En dan ben je nog niet eens in het Dana Tower Hotel geweest.

Het eerste wat opvalt aan dit hotel is de over-decoratie. Overal, werkelijk overal, hangen foto's en prularia zoals Deense vlaggetjes, Chinese lampjes, plastic speelgoedpistooltjes, kerstboomverlichting en zelfs foto's uit de Viva. De kamers, met namen als Honeymoon Sunset en Ali Baba, zijn gedecoreerd met teksten van vroegere gasten. Helemaal leuk wordt het als de grote baas verschijnt: de zelfbenoemde Sjeik Nabil. Zijn ego is te groot voor de hele vallei maar gelukkig is hij ook in het bezit van de nodige charme en humor. Betogen worden steevast doorspekt met de kreet Insjah-al-lah (als God het wil). "I'm not a good moslim", verklaart hij ook doodleuk. Gelukkig maar want anders zou de Arak, Jordaanse Pernod, niet zo rijkelijk vloeien. Neef Hamzi zorgt ondertussen voor de nodige ovengerechten en een eindeloze stroom thee en koffie. Het is hier inderdaad leuk.

Tijdens de gezamenlijke maaltijd blijken er ook twee Françaises aanwezig te zijn. Het gesprek gaat over vanalles en nogwat. Houellebeq, Birmese stammen en Franse rap. Ook zij hebben het geweldig naar hun zin maar helaas hebben zij last van dat typisch vrouwelijke probleem dat maandelijks terugkeert. Nou ja, het probleem is meer dat ze niet geheel voorbereid op reis zijn gegaan. Een speurtocht in de regio heeft geen maandverband opgeleverd. Maar wat wil je ook in een natuurreservaat? Hier zijn meer lynxen dan tampons. Tsja, daar sta je dan met je hippe Nokia.

Les Françaises staan op het punt om naar Amman (de hoofdstad) terug te keren maar dan komt de Hollandse handelsgeest bovendrijven. Tot grote hilariteit ruilen we drie tampons voor een telefoongesprek met Amsterdam. En zo heeft kleine Colin op zijn verjaardag toch nog iets vernomen van zijn peetouders.

Gevolgde route:
Dahab - Nuweiba (boot) - Aqaba (Jordanië)
Aqaba - Wadi Musa (Petra)
Wadi Musa - Shoubak - Dana
Dana - Amman

• 06 Maart 2005 - 12:50

Henk & Riet:

Sorry we waren net (10 minuten) te laat, gaan nu eerst alles lezen.
    doei
    Henk & Riet

• 06 Maart 2005 - 13:00

Henk & Riet & Oma:

Schitterend, zelfs moeder Marie ligt in een deuk.

• 06 Maart 2005 - 15:47

Wouter:

Hier ligt nu een halve meter sneeuw! Vanmorgen heerlijk in het Amsterdamse bos gewandeld. Is geen Jordanie, maar voor een zieltogende ondernemer toch niet gek!? p.s. Doen jullie goede ideeen op over het integratievraagstuk c.q. 'moslimproblematiek' in Nederland? Zodat jullie bij terugkeer adviseurs van het kabinet kunnen worden!?

Groeten, wouter.

• 06 Maart 2005 - 18:26

Jaap & Heleen:

Mooie site en leuke verhalen. Wij zijn sinds een paar uur in Damascus; leuk! Succes met het visum en we zien jullie wel verschijnen.

• 06 Maart 2005 - 18:58

Ilona:

Leuk zo'n ruilhandel. Pas geleden hier ook nog iets over op de tv geweest. Handelen met niksen. 30 niksen voor bijvoorbeeld een boek. Je moet het maar bedenken. Zo is het geld ook bedacht.
    Veel plezier in Jordanië.

Ilona

• 06 Maart 2005 - 19:03

Marco En Chantal:

Leuk zo'n handel, misschien kan Feynoord zo aan goede voetballers komen!?, we blijven jullie volgen

• 06 Maart 2005 - 21:56

Ronald (Smulders):

Hi Intwin,
    Heb eindelijk de tijd gevonden om jullie website te bezoeken en alle berichten te lezen en foto's te bekijken.
    Erg leuke berichten en mooie foto's.
    Was net nog in de chat en kwam daar een andere bekende van jullie tegen, alleen had die niet zijn naam ingegeven.
    Wilde jullie bij deze tevens veel plezier wensen in het natuurreservaat en ben al heel benieuwd naar de foto's.
    PS Reizen is idd veel leuker dan werken... goeie keuze!
    Het beste + grtz, Ronaldó

• 07 Maart 2005 - 18:56

Marc Vermee:

Gruezi Intwin,

Jullie maken een fantastische reis. De verhalen zijn geweldig. Bij ons sneeuwt het nog steeds. Ben iedere dag 3 uur onderweg alleen om naar het werk te komen. Ik heb genoeg van de sneeuw.

Groeten uit de Alpen,

Marc

• 08 Maart 2005 - 08:35

Zarrea:

He luitjes, wat een pret daar in Dana Tower. Hoe vonde jullie Petra? Vandaag mijn één na laatste werkdag op 't Laar, dan een weekje Spanje en dan verder klussen aan het huis. Ynze heeft een afrondend gesprek vandaag bij een bekende banketbakker in Vught, so wish him good luck!!

• 08 Maart 2005 - 11:59

Henk & Riet:

Dus toch....
    Damascus...fantastisch

• 08 Maart 2005 - 11:49

Bart:

de sneeuw is alweer weg hoor; ik ben vandaag gewoon op de fiets naar Den Haag gegaan en het regende onderweg maar 1 keer. volgen jullie de ontwikkelingen in Libanon? het is nogal rumoerig daar, recent.

• 09 Maart 2005 - 19:22

Brecht:

Sneeuwpop op de Adriaan van bergenstraat!!! Ik heb mn eigen sneeuwpop gemaakt (met een betje hulp van papa) met zo'n echte wortelneus. Sneeuwballen gooien vind ik nog leuker!! Alleen is de sneeuw zo koud, brrrrrr..... dar zullen jullie wel geen last van hebben!
    Wat een hollanders zijn jullie, tampons ruilen voor mobiele minuten, we zullen jullie een paar pakken maandverband geven in ruil voor eht bier... trouwens het bier is bijna op en we huren toch inclusief..:)
    groet, ook van mn zus en papa en mama.

• 10 Maart 2005 - 08:00

Robert Timmermans:

Hee Intwin !! Erg leuk om al die verhalen te lezen zeg. Wat zou ik graag eens even over jullie schouders mee willen kijken en zien wat jullie zien. Wat een ervaringen allemaal. Ben jaloers op jullie..en niet zo'n beetje ook.
    Succes nog en veel plezier !!

Robert.