Toerisme
Door: Intwin
Blijf op de hoogte en volg Edwin en Inti
12 Februari 2005 | Egypte, Aswan
Je kan het de Egyptenaren ook niet echt kwalijk nemen. De toeristenstroom is gigantisch en het is logisch dat iedereen zijn graantje wil meepikken. Er valt dan ook veel te zien. Al is het soms wat vervelend dat je de prachtige graftombes en tempels van de farao's moet delen met duizenden (!) mede-toeristen. Dat was in Jemen wel even anders, de toeristen daar waren op een hand te tellen. Ook daar werden we de hele dag aangesproken door mensen maar die waren oprecht geinteresseerd in ons. Hier worden praatjes gemaakt met als enige doel om je in een zeilboot, koets of taxi te krijgen. En welke idioot heeft ze geleerd dat je tegen een Nederlander altijd "allemachtig prachtig" moet zeggen?
Dit neemt niet weg dat Egypte ons goed bevalt. Hier in Aswan, in het diepe zuiden van Egypte (klik op de landkaart voor onze lokatie) is de Nijl op zijn mooist. Het straatbeeld en de mensen zien er duidelijk anders uit. De Arabieren verliezen terrein aan de Nubiers en de Soedanezen. Arabie gaat hier langzaam over in Afrika.
Genietend van een hapje en een drankje op een "floating restaurant" glijdt de middag heerlijk voorbij. Om vervolgens 's avonds bij Chef Khalil midden in de souq je te buiten te gaan aan een groot vis-festijn.
Om de grote toeristenstroom te ontwijken gaan we volgende week de oases in het westelijk woestijngebied bezoeken. Off the beaten track zoals de reisbijbel dat zo mooi noemt. Wellicht is het dan onze beurt om te roepen: "allemachtig prachtig........alle kamelen drachtig!"
Groet,
Intwin
Afgelegde route:
Hurghada-Luxor-Aswan
12 Februari 2005 - 10:31
Kees Terlouw:
Hallo Reizigers
We kennen het verschijnsel in Egypt, reeds jaren terug reeds bezocht. Koop geen antieke popjes uit de graven, niets van waar, net zoals jullie studentenkaart.
Wij zijn intussen druk bezig om de zaak te regelen om de Middellandse Zee
Groet -
Neef Henk:
Prachtig en lekker eten -
12 Februari 2005 - 12:49
Ilona Willer:
Hebben jullie al een kamelenritje gemaakt? -
12 Februari 2005 - 14:06
Marielle:
altijd leuk om het allemaal te lezen ! Ook fijn dat al begint het niet bij Globe het toch goed gaat, geniet ervan, -
12 Februari 2005 - 19:50
Wouter:
Dat van die studentenkaart doet me ergens aan denken..... veel toeristen daar dus begrijp ik! Hier is het nu nat en stormachtig. Hoop dat jullie weer veel plezier hebben!
Groeten, Wouter. -
13 Februari 2005 - 18:50
Sjaak & Alie:
Wij volgen jullie ook. -
14 Februari 2005 - 16:46
Jocelyn:
één kameel heeft twee bulten. -
14 Februari 2005 - 19:49
Sasmaat:
Sala'am aleikum,
Als jullie een karaktervolle kameel zoeken voor een tocht door de woestijn, dan heb ik nog wel een tip. Met een versleten Toyota-jeep rammelend het binnenland in hotsen, vier keer helpen aanduwen, derde wadi rechts, bij het skelet met het stalen gebit links tot je bij het bedoeinenkamp komt. Vragen naar Khaled, voila. Gratis tip: wel de knop op het zadel te allen tijde goed vasthouden. Inshallah, La Ilaha Illa Allah Ilah Etcetera -
15 Februari 2005 - 20:41
B&d:
hoi, klinkt goed alles - hier weer koud & nat; hoe smaakt de kofta daar? heb me 1 keer laten verleiden door gebraden duif, in Luxor, maar dat was een tegenvaller: ouwe taaie & geen greintje vlees, of je vleermuis zit te eten...
Hadden zelf graag Abu Simbel willen zien maar was te ver te stoffig & zagen nieuwe trip met oude oplichtertaxichauffeur niet meer zitten. Geniet ervan en doe de groeten aan Aswan Dam. -
16 Februari 2005 - 16:04
Henk & Riet:
Zomaar een niet onbelangrijk bericht: Aan de Adriaan van Bergenstraat zijn ze allemaal weer herstellende...prima toch..
Hoe ik dat weet...???
Tsja..
Groet
Henk & Riet -
17 Februari 2005 - 05:08
Jocelyn NZ:
Wat een verhaalen heb je al, prachtig! Enjoy your time off the beaten track, H&R letten wel op Breda. -
18 Februari 2005 - 19:51
Zarrea En Ynze:
Hoi Inti en Edwin,
Wat gaaf allemaal! Ik heb ook gaaf nieuws: ga per 1 april bij UvT werken als recruiter, dus wie weet zie ik jullie nog wel in China of India. Ben echt superblij en houden contact via de mail -
18 Februari 2005 - 20:43
Willem&maaike:
hallo wereldreizigers,
genoeg kamelen gezien? redelijke kans dat we in november naar thailand komen.
XXX willem en maaike -
22 Februari 2005 - 07:16
Ben Radoux:
Heerlijk deze voor mij bekende beelden en ervaringen te lezen. Zeker nu ik bezig ben de laatste hand te leggen aan mijn Egyptefilm (opgenomen in 2002)Jullie ervaringen komen mij zeer bekend voor. Kijken, kijken niet kopen of Blokker is goedkoper zijn kreten die je wellicht ook nog kan opvangen.
Wens jullie een goede voortzetting van de reis.